Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για τις αγωγές των δώρων




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε, το Σωματείο προχώρησε τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να ασκηθεί αγωγή αναφορικά με την ολοσχερή κατάργηση των δώρων εορτών και το επίδομα αδείας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από 1-1-2013.

Στόχος του σωματείου μας ήταν να μην επιβαρυνθούν οικονομικά τα μέλη μας, κατά την άσκηση της αγωγής. Για το λόγο αυτό συμφώνησε με το Δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται,να μην ζητηθεί καμία προκαταβολή από τα μέλη μας, καθώς και όλα τα έξοδα που θα προκύψουν για την άσκηση της υπόψη αγωγής να καλυφθούν από το Σωματείο.

Επίσης αν ο δικαστικός αγώνας ή η εξώδικη προσπάθεια αποτύχουν, το δικηγορικό γραφείο δεν θα εισπράξει αμοιβή.Η αμοιβή του γραφείου θα είναι ποσό ίσο με το 15% των ποσών που θα επιδικαστούν και θα εισπράξουν οι εντολείς, εφόσον η υπόθεση ευδοκιμήσει. 

Επισημαίνουμε ότι η παραπάνω πρόταση ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και συζητήθηκε στο Δ.Σ του σωματείου μας, την προηγούμενη Τρίτη και γι’αυτό μεγάλη εντύπωση και αρκετά ερωτηματικά μας προκάλεσε η κίνηση της ΕΣΑΣ, να εμφανίσει την επόμενη ημέρα, μια δεύτερη προσφορά από άλλο δικηγορικό γραφείο που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση συναδέλφων, για το ίδιο ακριβώς σκοπό. Η κίνηση αυτή σαφώς μπορεί να έγινε με καλές προθέσεις, όμως είναι πραγματικά άξιο απορίας, γιατί εφόσον στο Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα της αγωγής για την διεκδίκηση των δώρων, δεν έγινε καμία αναφορά από την πλευρά της ΕΣΑΣ στην ύπαρξη προσφοράς από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ακόμα και να μην είχαν στα χέρια τους την συγκεκριμένη προσφορά, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το προεδρείο,  για να γίνει από κοινού μία ξεκάθαρη ενημέρωση με τους όρους και των δύο προσφορών, ώστε οι συνάδελφοι να κρίνουν ποιο δικηγορικό γραφείο θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει.

Το Σωματείο στηρίζει όλες τις προτάσεις, και ειδικά όταν γίνονται μέσα στο πλαίσιο της ενότητας και της αγαστής συνεργασίας.
                                           
                                         Το Προεδρείο της Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου