Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Προχωρά απο το Σωματείο η αγωγή για την διεκδίκηση των δώρων.




Συνάδελφοι,
όπως γνωρίζετε, τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας έχοντας ήδη υποστεί μειώσεις με τους «μνημονιακούς» νόμους 3833/2010 και 3845/2010, καταργήθηκαν ολοσχερώς για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα από 1-1-2013 με τον ν. 4093/2012. 
Με σειρά πρόσφατων αποφάσεων ιδίως των Ειρηνοδικείων της χώρας κρίθηκε ως αντισυνταγματική η ολοσχερής κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Οι αποφάσεις αυτές, βέβαια,είναι πρωτόδικων Δικαστηρίων, γεγονός που ασφαλώς δεν καθιστά τη νομολογία παγιωμένη. 
Σε κάθε περίπτωση για τη διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών είναι αναγκαία η άσκηση αγωγής και μάλιστα, βάσει της ισχύουσας 5ετούς παραγραφής, το αργότερο έως το τέλος του έτους 2018, προκειμένου να είναι δυνατή η διεκδίκηση των αξιώσεων και του έτους 2013. 
Να επισημάνουμε ότι η διεκδίκηση αφορά τα μειωμένα επιδόματα εορτών και αδείας, δηλαδή 500 ευρώ επίδομα Χριστουγέννων και από 250 ευρώ για επίδομα Πάσχα και αδείας, καθώς η αρχική μείωση  των επιδομάτων είχε κριθεί ως συνταγματική για τους δημοσίους υπαλλήλους με την 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 Με απόφαση του Σωματείου και σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο που συνεργαζόμαστε προχωράμε στην διεκδίκηση των δώρων χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά τα μέλη μας.


Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα παρακάτω έγγραφα και στοιχεία από κάθε ενδιαφερόμενο μέλος :

α) Συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο με τα στοιχεία του κάθε εργαζόμενου το οποίο θα διανέμεται σε όλους, 
β) Εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής,  
γ) ιδιωτικό συμφωνητικό για την δικηγορική αμοιβή με ποσοστό (15%) από τα ποσά που θα εισπραχθούν εφόσον ευδοκιμήσει η υπόθεση και 
δ) προσκόμιση μίας μισθοδοτικής κατάστασης οποιουδήποτε πρόσφατου μήνα.

Τα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να συγκεντρωθούν το αργότερο μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να είναι εφικτή η σύνταξη και κατάθεση της αγωγής ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου