Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Αθήνα, 12/1/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφασή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε στην κατάργηση των επιβατικών αμαξοστοιχιών στο σιδηρόδρομο με την επίκληση της επιδείνωσης της κακοκαιρίας.
Είναι η πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του Σιδηροδρόμου που ουσιαστικά παύει η λειτουργία του, καθώς σε πιο δύσκολους και βαρείς χειμώνες στο παρελθόν, αποτελούσε την πλέον αξιόπιστη πολλές φορές και μοναδική λύση, για το επιβατικό κοινό.


Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, δεν στάθηκαν δυστυχώς ικανές από μόνες τους για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του σιδηροδρόμου. Οι διαχρονικές πολιτικές απαξίωσης και κατακερματισμού του σιδηροδρόμου από όλες τις Κυβερνήσεις, με στόχο την πώλησή του, το μόνο που κατάφεραν είναι να διαλύσουν το σιδηρόδρομο.
Η σημερινή απόφαση είναι η μεγαλύτερη παραδοχή μας αποτυχίας τόσο της Διοίκησης όσο και της πολιτικής ηγεσίας που δεν κατανόησαν ποτέ ότι ο Σιδηρόδρομος δεν λειτουργεί ούτε από τα αναπαυτικά γραφεία ούτε διοικείται με αποφάσεις που λαμβάνονται παρακολουθώντας εκ του μακρόθεν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών διαβλέποντας εγκαίρως τον κίνδυνο (πολύ πριν την κατάργηση των δρομολογίων), κάλεσε τις Διοικήσεις σε σύσκεψη για καλύτερο συντονισμό που θα μπορούσε να αποτρέψει τη σημερινή κατάσταση.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της όποιας ευθύνης μας αναλογεί, νιώθουμε την ανάγκη (μιας και δεν έχουν φιλότιμο να το πράξουν αυτοί που έχουν την ευθύνη), να ζητήσουμε συγνώμη από τους επιβάτες που βιώσαν και βιώνουν την απίστευτη ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών που άλλωστε βιώνουμε κι εμείς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου