Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/1 ανάμεσα στην ΠΟΣ και στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Από πλευράς συνδικαλιστών ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ να δοθεί στην Ομοσπονδία η σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έκανε δεκτό το αίτημα, προβάλλοντας λόγους εμπιστευτικότητας που διέπουν τέτοιες συμφωνίες, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι πρόκειται καθαρά για μία σύμβαση πώλησης και όχι παραχώρησης, οπότε και δεν δικαιούται να την γνωρίζει κανείς άλλος πέραν των δύο συμβαλλομένων.
Το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την άμεση σύγκληση του δ.σ. της εταιρείας, προκειμένου να την ενημερώσει ποιο ακριβώς θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας της καθώς και μέχρι πού φθάνουν οι αρμοδιότητες της όσον αφορά το μεσοδιάστημα (60 - 90 ημέρες) έως την οριστική μεταβίβαση των μετοχών. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θέλησε να ενημερώσει τους συνδικαλιστές για το ποιες είναι ακριβώς αυτές οι αρμοδιότητες, τονίζοντας ότι οφείλουν να ενημερώσουν πρώτα την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τέθηκε το ερώτημα από τους προέδρους των δύο σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που παρευρίσκονταν στην συνάντηση (ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ) εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο ή δυνατότητα εφαρμογής μετατάξεων προς το δημόσιο όσων ενδεχομένως θα ήθελαν να αποχωρήσουν. Το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε ότι δεν είναι στην δική του αρμοδιότητα τέτοιο ζήτημα, ενώ παράλληλα επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο κατά πόσο μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο μετά την υπογραφή της μεταβίβασης των μετοχών. Επίσης τέθηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ εάν έχει συζητηθεί σενάριο εθελουσίας εξόδου από πλευράς των νέων ιδιοκτητών. Το ΤΑΙΠΕΔ το διέψευσε κατηγορηματικά.
Παράλληλα τονίστηκε από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ ότι ουδέποτε τέθηκε από πλευράς Ιταλών οποιοδήποτε ζήτημα για το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Λέχθηκε πολλές φορές ότι πρόθεση των Ιταλών είναι να επενδύσουν και να αναπτύξουν την εταιρεία και δεν πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι.
Διευκρινίστηκε ότι όσα βάρη από δικαστικές αποφάσεις ή από αλλού έχει ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη.
Τέθηκε με έμφαση από πλευράς συνδικαλιστών το θέμα των αποσπασμένων υπαλλήλων που εργάζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και που με βάση το ΦΕΚ που έχουν έρθει, θα πρέπει με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε να αναζητηθεί φόρμουλα προκειμένου όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, να παραμείνουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά την ιδιωτικοποίηση.
Στην συνάντηση μαζί με την Ομοσπονδία (πλην ΔΑΚΕ) και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι των δύο Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου