Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε. - ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Α.Σ.Κ.Ε-ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 15/11/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και οι σιδηροδρομικοί βιώνουν καθημερινά τη συνεχή επίθεση σε όλα τους τα δικαιώματα.Μια συνεχή επίθεση σε όλες τις ανάγκες της ζωής τους την οποία και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες την υλοποιεί για λογαριασμό του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πώλησης-ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόσο η διοίκηση όσο και οι κυβερνητικο-εργοδοτικές παρατάξεις (ΔΙΚΤΥΟ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ) που ηγούνται στα σωματεία ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ, φροντίζουν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα.

Αυτό δεν γίνεται κατά λάθος αλλά συνειδητά και με απόλυτη συνέπεια του ρόλου τους. Από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό εξάλλου γι αυτό διορίστηκε.
Δηλαδή να φέρει σε πέρας την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αυτήν να εργάζονται πλέον σε συνθήκες ανταγωνισμού και κερδοφορίας της εταιρείας, αποδεχόμενοι σταδιακά τις κάθε είδους αλλαγές και ανατροπές συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως δηλαδή επιθυμεί η διορισμένη διοίκηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κοκορομαχία λοιπόν που άνοιξε με αφορμή το νέο οργανόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε σκοπό κυρίως να αναδείξει ποια ομάδα θα έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι και ποιος θα
φτιάξει προσωρινά τα δικά του «μαγαζιά», ταχτοποιώντας αντίστοιχα και τους «δικούς» του εργαζόμενους.

Εμεις όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα είχαμε την ίδια καθαρή θέση και πρόταση: Τα οργανογράμματα, αλλαγές ή τροποποιήσεις εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας γίνονται με σκοπό και στόχο να εξυπηρετήσουν την πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ιδιωτικοποίηση-πώληση καθώς και όποιες αναθέσεις και προαγωγές με τον τρόπο που γίνονται (χωρίς συμβούλιο προαγωγών με συγκεκριμένους κανόνες) εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικοσυνδικαλιστικά συμφέροντα.
Ξεκαθαρίσαμε ότι ευθύνες έχει και η προηγούμενη Διοίκηση που ενώ είχε οργανόγραμμα σε ισχύ δεν προχώρησε στις αναθέσεις – τοποθετήσεις συνολικά όλων των εργαζόμενων.

Η σημερινή Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε μονομερώς (ενώ μπορούσε να κάνει τις τοποθετήσεις εξασφαλίζοντας πρώτα ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν οργανικές θέσεις) σε καινούριο οργανόγραμμα όχι στη βάση των αναγκών της εταιρείας αλλά στη βάση της εξυπηρέτησης κομματικών και συνδικαλιστικών απαιτήσεων, βολέματος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Έπρεπε να βρει δηλαδή μια ευκαιρία το ΔΙΚΤΥΟ να <<διαλαλίσει>> ότι αυτό είναι τώρα η παράταξη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η εικόνα και η κατάσταση που διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα σε όλες τις εταιρείες στο Σιδηρόδρομο (άθλιο τροχαίο υλικό – καθυστερήσεις – έλλειψη προσωπικού – κακή ποιότητα μεταφοράς επιβατών – επιβάρυνση της ασφάλειας κυκλοφορίας κ.ά.) είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που ασκούνται συνειδητά από όλες τις κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων της χώρας κατ’ εντολή των αφεντικών τους (μονοπώλια –
«αγοραστές») προκειμένου μέσα από την απαξίωση να γίνουν πιο εύκολα οι ιδιωτικοποιήσεις.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν με γρήγορα βήματα για να υλοποιήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των εταιρειών και των δραστηριοτήτων τους. Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΕΕΣΣΤΥ η 5η Δεκέμβρη είναι η ημερομηνία τελικών δεσμευτικών προσφορών και στον ΟΣΕ προωθούν τα ΣΔΙΤ Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φόρτωσε κι άλλα μέτρα στις πλάτες των εργαζόμενων.

Συναδελφοι σας καλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συμμετέχουμε δυναμικά στην Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Όλοι μαζί οι σιδηροδρομικοί να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κάθε μορφής που θα αποφασισουν οι επιτροπές αγώνα εργαζομένων, τα σωματεία και η ΠΟΣ στις επόμενες
μέρες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών.
Καμία απάθεια, καμία ανοχή ,καμία μοιρολατρία δεν μας ταιριάζει.

Παλεύουμε, διεκδικούμε:
- Σιδηρόδρομο-λαική περιουσία. Μόνο έτσι ο σιδηρόδρομος θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
- Προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
- Μείωση των τιμων των εισιτηρίων, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.ά.
- ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όλου του Δικτύου.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων
- Αποκατασταση μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των δώρων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
- Κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανηκουν

ΑΣΚΕ – ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου