Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ για 24ωρη Απεργία


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ Ο.Σ.Ε
ΠΕ Σ  Ο Σ Ε
ΜΕΛΟΣ  Π.Ο.Σ.    Ε.Κ.Π.    Ε.Κ.Θ
════════════════════════
                                                                                 ΑΘΗΝΑ, 10/11/2015
                                    

                                  
 Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
                      Είναι δεδομένο πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα αποτελεί και είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Για να είναι όμως πυλώνας θα πρέπει να διέπεται από τις αξίες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ως προϋποθέσεις των δικαιωμάτων μας.  Του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (που ήδη έχει μπει στην προσκρούστεια κλίνη και πλέον έχει εξαϋλωθεί ). Του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ (που με τους πλειστηριασμούς τους οποίους έπονται, θα γίνει προνόμιο). Του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (που με το ασφαλιστικό όπως έχει ψηφιστεί άνοιξαν την πύλη της κόλασης για την μισθωτή εργασία και ανοίγουν τον παράδεισο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες). Του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (που γκρεμίζεται ότι είχε απομείνει). Του   ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση προ των πυλών).
                  Έτσι στο πλαίσιο αυτό το καπιταλιστικό σύστημα έχει ουσιαστικά ενσωματώσει όλους εκείνους τους θεσμούς που μπορούσαν να αντισταθούν. Στην λογική αυτή η μπουρζουαζία επιβάλλει τις πολιτικές λιτότητας  ώστε να διαμορφωθούν νέα δεδομένα που θα εξυπηρετούν το ιδιοτελές συμφέρον της. Αυτό το κατορθώνουν μέσω των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Συνεπώς απαιτείται σήμερα μία καθολική ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του κοινωνικού συνόλου για ένα ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.  Αυτή ήταν η πρόταση μας στο πρόσφατο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, επειδή η πρακτική της κυβέρνησης της εκδοχής της ″ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ″ μεταλλάχθηκε σε εντεταλμένο υπάλληλο για διατεταγμένη υπηρεσία.
                 Έτσι η νέα πραγματικότητα θα είναι το μαρτύριο του ΣΙΣΥΦΟΥ  για το κοινωνικό σύνολο με το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, την νέα ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ (διατήρηση ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ κλπ), την ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (παράδοση σε ιδιώτες ενώ αυξάνεται το ΧΡΕΟΣ), το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΛΙΜΑΝΙΩΝ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΟΣΕ-ΔΕΗ, θυμόμαστε τις ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΑΗΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ, ΟΚΤΩΒΡΗΣ, ΝΕΟΜΒΡΗΣ 2014), τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ (θα είναι από εδώ και πέρα ακόμη και της πρώτης κατοικίας γεγονός, αφού η εκχώρηση των κόκκινων δανείων παραδίδεται στους διεθνείς κερδοσκόπους), την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΣΕ- ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (με την λογική αυτή επιφέρουν διάλυση του κοινωνικού ιστού αφού καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία).Σε όλα αυτά η ΓΣΣΕ με την ρεφορμιστική τακτική, οπορτουνιστική στρατηγική και την παρελκυστική πολιτική της έχει οδηγήσει το κίνημα στην μοιρολατρία, στον φόβο και στην απογοήτευση.  
            Εμείς σαν ΠΕΣΟΣΕ κάναμε την πρόταση μας στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων στο Συμβούλιο   Διοικήσεων πρώτον για κυκλικές στάσεις όλων των υπό ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων , δεύτερον κυκλικές στάσεις των σωματείων με αποκορύφωμα την 11/11/2015. Απορρίφθηκαν από το  Συμβούλιο και συνεπώς προσχωρούμε για τις 12/11/2015 επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι ο λαός δεν έχει δείξει ακόμη την δύναμη του και επομένως δεν πρέπει να καλλιεργείται εντέχνως κλίμα απογοήτευσης για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Με γνώμονα ότι όλοι μας πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να αγωνιστούμε για την ανασύνταξη του κινήματος που βασική προϋπόθεση είναι η ενότητα. 
          Ενότητα στην δράση, πορείες, συλλαλητήρια, κοινή δράση στα σωματεία. Κάτω από αυτό το πρίσμα  εμείς με παρρησία, ανιδιοτέλεια πρέπει να στρατευτούμε με δυναμική αγωνιστικότητας και διεκδίκησης και να γίνει η απαρχή για νέους αγώνες ώστε να σπάσουμε την ΛΙΤΟΤΗΤΑ,ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ για να σταματήσει αυτή η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, αυτή η έκρηξη της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Απαιτείται ένα δίχτυ προστασίας για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  12/11/2015
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
          Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας 
       
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου