Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩ.ΤΑ.ΣΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11/2015


ΠΡΩ.ΤΑ.ΣΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ένα ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΑΘΗΝΑ 8/11/2015

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΟΡΕΙΕΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
              η κυβέρνηση Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με την ουσιαστική ανοχή και των άλλων κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ενώ υλοποιεί όλες τις εκκρεμότητες των πρώτων 2 μνημονίων, προχωρά γρήγορα και στην υλοποίηση του 3 μνημονίου προδίδοντας το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη 2015.


Διαστρεβλώνοντας την εντολή που πήρε στις 20 Σεπτέμβρη 2015, η οποία εντολή ουσιαστικά πάρθηκε κάτω από τον εκβιασμό της Δεξιάς, προχωρά στην τελειωτική εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν την πραγματικότητα και το μέλλον που προετοιμάζουν.

Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων μένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να απειλούνται με λουκέτο. Λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «Σοφών» για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, κυριολεκτικά θατσερικό μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξαθλίωσης των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση προορίζει για την Επιτροπή των λεγόμενων «Σοφών» το ρόλο του «λαγού» για την προωθούμενη από αυτήν και συμφωνημένη με την τρόικα στο 3ο μνημόνιο κατεδάφιση των συντάξεων και συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε ότι αφορά το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ακολουθεί απαρέγκλιτα το δρόμο του κ. Σημίτη, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά. Χαρίζει όλα τα «χρέη» που δημιούργησε η κατασπατάληση και η διαφθορά και ξεπουλάει τα σιδηροδρομικά φιλέτα σε ιδιώτες ή ξένες δημόσιες επιχειρήσεις παραδίδοντας έτσι όχι μόνο ένα κομμάτι εθνικού πλούτου αλλά και ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό οι σιδηροδρομικοί εξακολουθούν και για τον κ. Τσίπρα να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος αφού, ενώ τόσα χρόνια τροφοδοτούσαν με τις εισφορές τους το ασφαλιστικό σύστημα χωρίς να απολαμβάνουν ανάλογες παροχές, σήμερα δέχονται μόνο τα αρνητικά του δημοσίου και του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος ενώ αποκλείονται από τις λίγες ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως το δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό (π.χ. βαρέα). Προφανώς ο κ. Τσίπρας εκδικείται τους σιδηροδρομικούς για τη μεγάλη υποστήριξη που του πρόσφεραν από το 2012 μέχρι και σήμερα!!!
Η απεργία στις 12/11/2015 είναι μία ευκαιρία και για το σ.κ. των σιδηροδρομικών να κάνει μια νέα αρχή. Να ξαναβάλει τους στόχους του μπροστά και να τους παλέψει με ειλικρίνεια αυτή τη φορά χωρίς πισωγυρίσματα.

1.- Η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου. Όσο και να αναφέρεται σε αυτή τη φάση ως ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ ουσιαστικά πρόκειται για ιδιωτικοποίηση όλου του σιδηροδρόμου αφού δεν μπορεί να υπάρξει ΟΣΕ χωρίς επιβατικό και εμπορικό έργο ούτε μπορεί να υπάρξει ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ χωρίς την υποστήριξη του ΟΣΕ. Η ΠΟΣ και τα συνδικάτα πρέπει με ειλικρίνεια και σαφήνεια να βάλουν ξεκάθαρα το στόχο της αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων και να τον υπηρετήσουν με συγκεκριμένα μέτρα. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα αποτραπούν με ευχές.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

2.- Παρά τις φήμες που σπείρουν οι νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές ότι τάχα η κυβέρνηση «θέλει να υπογράψει ΣΣΕ» με τους σιδηροδρομικούς, η αλήθεια είναι ότι, ο θεσμός των ΣΣΕ έχει καταργηθεί ουσιαστικά. Οι σιδηροδρομικοί έχουν καταληστευθεί και ο κ. Τσίπρας, πιστή συνέχεια του κ. Σαμαρά αρνείται να υλοποιήσει ακόμη και γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 25%. Για να σπάσει η κυβερνητική απαγόρευση για τις ΣΣΕ πρέπει να ηττηθούν η κυβερνητική πολιτική και τα παπαγαλάκια της.

Το τρίτο μνημόνιο επιβάλλει όποια ΣΣΕ υπογραφεί να αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της. Εκ του λόγου αυτού και επειδή μέχρι τότε η κάθε παράταξη (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) ακολουθούσε τη δική της στρατηγική για τη ΣΣΕ, η υπόθεση ΣΣΕ για το 2015 ουσιαστικά έχει χαθεί. Θα πρέπει η ΠΟΣ να φροντίσει με την υπογραφή μεταβατικής ΣΣΕ μέχρι το τέλος του έτους να φροντίσει να ισχύσουν διάφορα θεσμικά κυρίως θέματα των προηγουμένων ΣΣΕ που ενδιαφέρουν άμεσα και ταλαιπωρούν το προσωπικό και αμέσως μετά τις 12/11/2015 να αρχίσει μαζί με τους σιδηροδρομικούς αυτή τη φορά και όχι ερήμην τους, η συζήτηση για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ του 2016. Σε αυτή την μάχη θα συμμετέχουμε με τις προτάσεις μας και με όλες μας τις δυνάμεις.

Η διεκδίκηση ΣΣΕ θα πρέπει να στοχεύει στο σπάσιμο της κυβερνητικής πολιτικής μέσω της δημιουργία όσο μεγαλύτερου μετώπου εργαζομένων και συνδικάτων.

Η ΣΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΜΙΚΡΟΚΛΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ή ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή στην απεργία μπορεί να φέρει μια πρώτη μικρή νίκη για τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Για να ηττηθεί ολοκληρωτικά αυτή η πολιτική τα συνδικάτα πρέπει να μετατρέψουν τον αγώνα τους σε πολιτικό και να βάλουν τις βάσεις για τη μετατροπή της απεργίας σε πολιτική. Μέχρι τότε βέβαια υπάρχουν πολλές μορφές κινητοποιήσεων που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές τις δοκιμάσαμε στο παρελθόν (καταλήψεις, διαδηλώσεις κ.α.) με μικρά και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Καιρός είναι να τις ξαναβγάλουμε από το χρονοντούλαπο της υποτέλειας!!!


ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου