Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΡΙ.Κ.ΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΡΙ.Κ.ΣΙ

                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 10/5/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος (που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εφαρμογή του μνημονίου του 2015 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ), περιλαμβάνει 20 μέτρα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης, με τα οποία θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2019 8,2 δις ευρώ. Συγκεκριμένα:

1. Καταργείται το ΕΚΑΣ, που χορηγείται σε 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
2. Οριστικοποιείται το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε εθνική και αναλογική - ανταποδοτική
3. Με την εθνική σύνταξη στα 345 ευρώ μηνιαία στα 15 χρόνια ασφάλισης και στα 384 στα 20 χρόνια θα έχουμε ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, που μέχρι τώρα ήταν 486 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης και 4500 ένσημα.
4. Η εθνική σύνταξη, θα χορηγείται ακόμα πιο μειωμένη στα ΑΜΕΑ με ποσοστά αναπηρίας κάτω από 80%.
5. Σφαγιαστικές μειώσεις 20-30%  στις κύριες συντάξεις, για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.
6. Μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, και παράκαμψη με το νέο τρόπο υπολογισμού τους, των αποφάσεων του ΣτΕ, που έκριναν αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις των συντάξεων μετά την 1η  Αυγούστου 2012.
7. Μεγάλο μέρος από τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα μειωθεί από τώρα, όπως γι’ αυτούς που μπαίνει πλαφόν 2000 μικτά (1820 καθαρά) στην σύνταξή τους.
8. Μείωση των προσωρινών συντάξεων από 80% στο 50%.
9. Μειώσεις 15 - 20% στις νέες επικουρικές συντάξεις και νέες διαρκείς μειώσεις τους με την εφαρμογή του κανόνα βιωσιμότητας.
10. Μειώσεις μέχρι 40% στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, με το τρικ ότι αυτές θα κοπούν σε όσους παίρνουν κύρια και επικουρική σύνταξη μικτά πάνω από 1300 ευρώ μηνιαία, δηλαδή πολύ λιγότερο καθαρά.
11. Μειώσεις 10 – 30% στις εφάπαξ παροχές, λόγω αλλαγής του μαθηματικού τύπου τους και 32% μεσοσταθμικά, που μπορεί να φτάσει ατομικά και μέχρι 45%, στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων.
12. Κατάργηση συντάξεων λόγω Θανάτου (χηρείας) για τους δικαιούχους κάτω των 55 ετών.
13. Θέσπιση μόνιμου αυτόματου μηχανισμού νέων μειώσεων και στις καταβαλλόμενες και στις νέες κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και στις εφ’ άπαξ παροχές από 1-1-2017, μετά από υποχρεωτική εκπόνηση αναλογιστικών μελετών ανά τριετία, ώστε να διασφαλιστεί ο στρατηγικός μνημονιακός στόχος για την μη αύξηση της δημόσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης μέχρι το 2060 πάνω από 2,5% σε σχέση με τα επίπεδά της το 2009. Παρότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξηθεί κατά 70%.
14. Μείωση κατά 60% των συντάξεων για όσους εργάζονται.
15. Αύξηση 0,5% εργοδοτικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση και 0,5% των εισφορών των εργαζομένων, που οδηγούν σε αντίστοιχη μείωση των μισθών τους, για τα πρώτα 3 έτη και 0,25% αντιστοίχως για τα τρία επόμενα χρόνια.
16. Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών (20% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους), για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια.
17. Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με ισοπέδωση παροχών προς τα κάτω, οργανωτικό και λειτουργικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία ασφαλισμένων και υπαλλήλων.
18. Ενοποίηση και του ΟΓΑ στο Υπερταμείο και σταδιακό τριπλασιασμό από 1-7-2015 μέχρι το 2022 των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αγρότες (από 7% στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους), οδηγώντας στο ξεκλήρισμά τους.
19. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού πλέον το κράτος θα χρηματοδοτεί μόνο το κομμάτι της σύνταξης που αναλογεί στην εθνική σύνταξη.
20. Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό, λόγω του προσωπικού, αναλογικού τμήματος της σύνταξης, που είναι στη λογική του ατομικού κουμπαρά.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις 35-50% των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια, που ουσιαστικά πολιτικά τις νομιμοποιούν. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός παρουσιάζουν την ψευδή εικόνα ότι με αυτό το νόμο ευνοούν (!!!) τους περισσότερους ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Δόθηκε στη «διαβούλευση» το σχέδιο νόμου για το σιδηρόδρομο. Με αφορμή την εφαρμογή κοινοτικών οδηγιών για την πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ένταξη μας στο διευρωπαϊκό δίκτυο, ολοκληρώνεται η διάλυση του σιδηροδρόμου.

Επικυρώνονται όλη η αντισιδηροδρομική νομοθεσία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., επικυρώνεται η κατασπατάληση δις. ευρώ εθνικών και κοινοτικών πόρων για χάρη της SIEMENS, του  Μπόμπολα και άλλων «εθνικών ευεργετών» και κλείνει και το τελευταίο παράθυρο για τη δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αναλαμβάνουν το ρόλο του «σιδηροδρομικού νεκροθάφτη» χωρίς να έχουν την παραμικρή αναστολή, για τις τόσες υποσχέσεις που μοίρασαν αφειδώς και στους σιδηροδρομικούς.

Το σχέδιο νόμου, εκτός της πλήρους ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου, «περιποιείται» κατάλληλα και τους σιδηροδρομικούς διαλύοντας τις αυταπάτες που καλλιεργούν εδώ και καιρό οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αφού σε σχετικό άρθρο αναφέρει ότι: η κάθε εταιρεία θα αποφασίζει μόνη της για το προσωπικό της!!! Το συγκεκριμένο άρθρο με όποια παραμορφωτικά γυαλιά κι αν διαβαστεί, προμηνάει την πλήρη κατάργηση όποιου εργασιακού δικαιώματος έχει απομείνει!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
            οι κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) σκόπιμα αποφεύγουν την ενημέρωση σας για τις εξελίξεις αυτές. Παρά τις κορώνες τους, είναι αποφασισμένες να βάλουν για μία ακόμη φορά, πλάτη στη  κυβερνητική αντιασφαλιστική και αντισιδηροδρομική πολιτική. Για την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν έχει σημασία που σήμερα στην κυβέρνηση δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ., αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στρατηγική τους είναι πάντα η ίδια και δεν αλλάζει. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, η ηγεσία του οποίου έχει αναλάβει πλέον ξεκάθαρα το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού εκπροσώπου.

Ένας πρόσθετος λόγος που δεν μιλούν, είναι και οι επερχόμενες εκλογές στα 2 μεγαλύτερα σωματεία, το Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ και το Σ.Σ.Β.Ε. Μέσα από τη σιωπή, προσπαθούν να υφαρπάξουν για μία ακόμη φορά την ψήφο σας, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, ποια καρέκλα θα καταλάβουν και προσπαθούν να κάτσουν στην όσο γίνεται πιο μεγάλη!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΨΗΦΟ ΣΑΣ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙ.Κ.ΣΙ

ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για τη ΡΙ.Κ.ΣΙ

ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΡΟΥΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου