Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ενημέρωση για τη συνάντηση της επιτροπής παραβατικότητας.

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι εχθές, 19/06/2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτροπή παραβατικότητας με συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων. 

Υπενθυμίζουμε ότι, παρόλο που η επιτροπή παραβατικότητας απαριθμεί μήνες λειτουργίας, η συμμετοχή των εργαζομένων και ειδικότερα του κλάδου  Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών, όπου οι συνάδελφοι εκτίθενται άμεσα και αντιμετωπίζουν καθημερινά  κινδύνους, δεν είχε κριθεί από την εταιρεία απαραίτητη. Μετά από σειρά κινήσεων και καθημερινών πιέσεων του Σωματείου μας, το γεγονός αυτό ανατράπηκε και στην τελευταία συνάντηση Σωματείων και εταιρείας με τον ΟΜΕΔ,  έγινε αντιληπτή και αποδεκτή η χρησιμότητα ύπαρξης εκπροσώπων των εργαζομένων στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Στην σημερινή συνάντηση έγινε καθολική παραδοχή των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Συνοδοί από μερίδα παραβατικών επιβατών και συζητήθηκαν τα μέτρα τα οποία, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του σωματείου μας, συνυπογράφηκαν από σωματεία και την εταιρεία. 

Οι βασικοί σκοποί της παρουσίας μας στην επιτροπή είναι η επικοινωνία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, η άσκηση πιέσεων για την δημιουργία ενεργών ενδοεταιρικων δράσεων που θα συμβάλουν στην πρακτική βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και η διασφάλιση του ότι η εταιρεία θα απευθύνει όλα τα νομίμως εφικτά καλέσματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι υψίστης σημασίας νομοθετικές τροποποιήσεις και συνεργασίες που χρειάζονται. 

Η ασφάλεια των εργαζομενων και των επιβατών είναι για μας αδιαπραγμάτευτη!

Το Σωματείο της Π.Ε.Π ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου