Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 





  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΠAΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξήγγειλε στάσεις εργασίας στο προσωπικό με ειδικότητες προσωπικού κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών,

εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων, πανελλαδικά, για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 21:00 έως 23:59.

 

Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, αλλά και στους σταθμούς, λόγων των συστηματικών καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή / και απλά εξαγριωμένους, και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους.

 

Η Διοίκηση της Hellenic Τrain, εφαρμόζοντας αυταρχικές τακτικές, ενώ αναγνωρίζει δίκαια τα αιτήματα μας, τα οποία εκθέτουμε στο εξώδικο που αποστείλαμε σχετικά με τις κινητοποιήσεις μας, οδηγεί το Σωματείο μας στα Δικαστήρια, σε μία επιθετική, για την εργασιακή ειρήνη, κίνηση. Προφανώς, θεωρεί ότι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι σχετικές κινητοποιήσεις, θα κριθούν παράνομες και καταχρηστικές. Η ίδια δηλώνει ως βασικό επιχείρημα, ότι είναι αναρμόδια να υλοποιήσει τα αιτήματα μας, να διαφυλάξει δηλαδή τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση κύριων ζητημάτων, προκειμένου να επιτευχθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για αυτούς. Επιπλέον, επικαλείται ότι η απεργιακή κινητοποίηση μας, θα πλήξει βαρύτατα το κοινωνικό σύνολο και τους κατοίκους όλης της περιφέρειας που χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τον σιδηρόδρομο, καθώς επίσης θα πληγεί και ο τουρισμός, αφού διανύουμε τουριστική περίοδο. Προφανώς, η Διοίκηση της Hellenic Τrain, ξεχνάει την ταλαιπωρία που υπέστη το επιβατικό κοινό, καθώς από την έναρξη της θερινής περιόδου έως και σήμερα έχουν καταργηθεί δεκάδες δρομολογίων ή έχουν διακοπεί λόγω έκτακτων προβλημάτων. Ξεχνάει επίσης, ότι πολλοί εργαζόμενοι, λόγω έλλειψης προσωπικού, τη θερινή περίοδο παραμέλησαν ακόμα και τις οικογένειες τους, προασπίζοντας τα συμφέροντα της εταιρείας, χωρίς να πάρουν τη θερινή τους άδεια.

 

Οι συνάδελφοι αυτοί, τα τελευταία 15 χρόνια, λόγω της ελλιπούς συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής, της επιβαρυμένης κατάστασης του τροχαίου υλικού, καθώς και της έλλειψης προσωπικού, που φέρουν ως αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις δρομολογίων και συνεπώς έντονες διαμαρτυρίες επιβατών, θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώθηκε και συντηρείται με ευθύνη της εταιρείας, και καλούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Ζητάμε:

  • Την άμεση λήψη από την εταιρία όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.
  • Επάνδρωση όλων των αμαξοστοιχιών με δύο συνοδούς.
  • Διαρκή και μόνιμη αστυνόμευση όλων των σταθμών όπου παρουσιάζονται συχνά παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και των κεντρικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας.
  • Άμεση υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ΕΛΑΣ.
  • Σύσταση Ομάδων Ελέγχου με αρμοδιότητα τον έλεγχο των αμαξοστοιχιών κατά τη διάρκεια των δρομολογίων

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του προσωπικού κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας και να δώσουν δυναμικό παρόν.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.

 
                                                       ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Π ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου