Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για την στάση εργασίας- Γενική συνέλευση

 



Συνάδελφοι,

Σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ του Σωματείου μας, με απόφασή του της 8.9.2021, έχει προκηρύξει στάση εργασίας των εργαζομένων με τη ειδικότητα του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών με έδρα τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη μαζί με το κλιμάκιο Κιάτου (εκτός από τα αρτηριακά τραίνα/INTERCITY) την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.

Η προκήρυξη της παραπάνω απεργίας αποφασίστηκε για την προάσπιση των εργασιακών, συλλογικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών με αιτήματα

- Την άμεση λήψη από την εταιρία όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και την ασφάλεια των συρμών και των επιβατών και την μέριμνα για την εξασφάλιση αστυνόμευσης σε σταθμούς με αυξημένη επικινδυνότητα

- Την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και της ασφάλειας κυκλοφορίας, η οποία έχει καταστήσει άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των δρομολογίων, όπως αποδεικνύεται από σοβαρά πρόσφατα  συμβάντα.

-  Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών.

Το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης και απειλής με λάμα από μαχαίρι κατά συναδέλφου, Συνοδού Αμαξοστοιχιών, από παραβατικό επιβάτη στις 6.9.2021 στη γραμμή Χαλκίδας - Αθήνας καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο καθυστέρησης και αδράνειας. Όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει το σωματείο μας τα επεισόδια βιαιοπραγιών και λεκτικών επιθέσεων σε βάρος του προσωπικού ελέγχου και κίνησης των αμαξοστοιχιών από επιβάτες των συρμών έχουν επικίνδυνα πολλαπλασιαστεί και οι εργαζόμενοι διακινδυνεύουν καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα και την ψυχική τους υγεία, από παραβατικούς επιβάτες που ανενόχλητοι εισέρχονται στους συρμούς και προκαλούν επεισόδια. Έχουμε, επίσης, επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού και λήψης ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, στους συρμούς που διέρχονται από περιοχές με εξακριβωμένες παραβατικές συμπεριφορές, όπως η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα και Πειραιάς - Κιάτο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που εξήγγειλε το σωματείο μας και να παρευρεθούν στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα προσωπικού του Α.Ι. Ρέντη στις 18:30 της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου