Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αυριανή (27.10) συνάντηση για την Σ.Σ.Ε.

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Του σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ» που εδρεύει στον Πειραιά, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

 

 

 

Στα πλαίσια των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε απάντηση της από 22.10.2020 επιστολής σας, με την οποία προσδιορίσατε ως χρόνο διεξαγωγής της μεταξύ μας συνάντησης διαπραγματεύσεων την 27η Οκτωβρίου 2020, ορίζοντας παράλληλα ότι τα σωματεία θα συμμετέχουν σε αυτή με έναν μόνο εκπρόσωπό τους, σας δηλώνουμε τα εξής :

Κατανοούμε απολύτως τις έκτακτες συνθήκες της συγκυρίας που επιβάλλουν περιορισμούς στις πολυπρόσωπες συναντήσεις. Πλην όμως η διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι μία διαδικασία διαλογική, πλουραλιστική και συνεχώς εξελισσόμενη, στην οποία η εισφορά όλων των διαφορετικών απόψεων είναι σημαντική. Ο περιορισμός της σε έναν μόνο εκπρόσωπο από κάθε σωματείο παρεμποδίζει την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει αφαιρεί από τις διαπραγματεύσεις το ουσιώδες στοιχείο της δυναμικής σύνθεσης των αντίθετων απόψεων.

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι η απόφασή σας για περιορισμό των συμμετεχόντων στη συνάντηση διαπραγμάτευσης μας βρίσκει αντίθετους. Το σωματείο μας, ως αρμόδιο και ικανό για την υπογραφή της επιχειρησιακής σ.σ.ε. έχει επιλέξει, μέσω των εσωτερικών συλλογικών του διαδικασιών, να εκπροσωπηθεί στη διαδικασία διαπραγμάτευσης από τα πρόσωπα που σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει και δεν συναινούμε στον περιορισμό της διαπραγματευτικής μας ομάδας. Κατανοώντας όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες σας γνωστοποιούμε ότι στην αυριανή συνάντηση το σωματείο μας θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του, παρισταμένης και της νομικής μας συμβούλου. Σε περίπτωση που οι συνολικά συμμετέχοντες στη συνάντηση ξεπεράσουν τον επιτρεπόμενο αριθμό, σας καλούμε να μεριμνήσετε ούτως ώστε οι πλέον του επιτρεπόμενου αριθμού συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στη συνάντηση από άλλη αίθουσα με απευθείας διαδικτυακή σύνδεση και πλήρη συμμετοχή (τηλεδιάσκεψη).

          Θεωρούμε ότι η διασφάλιση της πλήρους και ουσιαστικής συμμετοχής των εκπροσώπων που έχουν επιλέξει όλα τα μέρη της διαπραγμάτευσης είναι  ουσιώδης για την εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.  

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2020

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

 

ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                      ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου