Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση



Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου  συζητήθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης (ασφάλεια, στελέχωση αμαξ/χιών, γενικός κανονισμός κυκλοφορίας) με κορυφαίο θέμα φυσικά  την απόφαση για την εξουσιοδότηση για τη διαπραγμάτευση της ΣΣΕ προς την Ομοσπονδία ή όχι. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν για το θέμα της ΣΣΕ ήταν δύο. Η πρώτη ήταν της παράταξης της ΑΣΚ που πρότεινε την αναγκαιότητα υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης από την Ομοσπονδία, ενώ για την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση  πρότεινε να την διαπραγματευτεί το Σωματείο μας μαζί με την ΠΕΠΕ. Η δεύτερη  πρόταση κατατέθηκε από την ΕΣΑΣ, η οποία πρότεινε την διαπραγμάτευση της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να την αναλάβει η Ομοσπονδία.

Με ψήφους 6 υπέρ και 4 κατά (υπερψήφισαν οι παρατάξεις της ΑΣΚ και ΕκΚίνηση, καταψήφισαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΣ) πήρε έγκριση από το σώμα η πρόταση της ΑΣΚ.
Στα υπόλοιπα θέματα έγινε ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν με τον Διευθυντή της ΔΙΣΜΟΕ  και αφορούσαν στα θέματα ημερήσιας διάταξης (συζήτηση για την οποία είχαμε αναφερθεί με ανάρτηση στο blog του Σωματείου), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως  προτάθηκε από την ΕΣΑΣ ένας τρόπος  που αφορούσε στην αντιμετώπιση κακόβουλων επιβατών από το προσωπικό αμαξ/χιών χωρίς να εμπλέκονται νομικά στην συνέχεια οι ίδιοι. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά από το σύνολο του δ.σ.
Έγινε συζήτηση για το οργανόγραμμα, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση,  οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση βάσει της φημολογίας που επικρατεί.

Υπάρχει  έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα των προσλήψεων για το προσωπικό αμαξ/χιών. Εκτίμηση μας είναι πως το θέμα θα κλείσει θετικά, κάνοντας με αυτό το τρόπο μία αρχή για την λύση σε πολλά προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον κλάδο της Κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου