Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει το Σωματείο μας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα καλό κλίμα όπου και συζητήθηκαν πολλά.

Αρχικά μας έγινε μία γενική ενημέρωση από τον Σύμβουλο για τον σχεδιασμό των νέων ιδιοκτητών καθώς και την πρόθεση τους για οργανωτική αναδιάρθρωση της εταιρείας. Εν συνεχεία συζητήθηκε συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων που είχε θέσει το Σωματείο, όπου προέκυψαν τα εξής:

α) για το ζήτημα των προσλήψεων με προτεραιότητα αυτές του κλάδου Κίνησης, ο Σύμβουλος συμφώνησε στην ανάγκη υλοποίησης τους, ενώ διευκρίνισε πως μετά την αναδιάρθρωση της εταιρείας και αφού καταγραφούν οι ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες, η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις.

β) για το θέμα της δημιουργίας κλάδου εκδοτών και επιστροφή των σημείων πώλησης στην εταιρεία, τονίστηκε πως θα εκπονηθεί άμεσα οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας η επιστροφή στο πρότερο καθεστώς. Σε περίπτωση που αυτό κριθεί συμφέρον για την εταιρεία, κάτι που αποτελεί πεποίθηση μας, τα σημεία πώλησης τίτλων μεταφοράς θα στελεχωθούν με προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατόπιν προσλήψεων.

γ) συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις και ενέργειες προκειμένου να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή στο άμεσο μέλλον.

δ) το θέμα του βαθμού του Προϊστάμενου Αμαξοστοιχιών παραμένει ανοιχτό. Αναζητούμε κοινή φόρμουλα προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην οριστική επίλυση του.

ε) ο Σύμβουλος δήλωσε πως βλέπει θετικά την παραμονή των αποσπασμένων συναδέλφων μας και με το νέο καθεστώς και προς αυτή την κατεύθυνση θα συζητήσει άμεσα με τους νέους ιδιοκτήτες.

στ) καταγράφηκαν για ακόμα μία φορά τα προβλήματα παραβατικότητας που λαμβάνουν χώρα εντός των αμαξοστοιχιών από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες επιβατών. Ο Σύμβουλος ανέφερε μία σειρά ενεργειών που ήδη έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης, ενώ τόνισε πως θα συνεχίσει να ενεργεί προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος. Είναι γεγονός πάντως πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και άρα δυσεπίλυτο…

ζ) όσον αφορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο διευκρινίστηκε πως το θέμα θα συζητηθεί συνολικά στην επόμενη διαπραγμάτευση για την νέα ΣΣΕ.

η) αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκπαίδευσης του προσωπικού, όπως με υπομνήματα του έχει ζητήσει το Σωματείο μας.

Τέλος συζητήθηκαν και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν την λειτουργία και εξέλιξη της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου