Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Ευρωπαϊκό Συνδικάτο Μεταφορών (ETF) στα πλαίσια της επανέναρξης της συνεργασίας με το σωματείο μας, και μετά από πρόσφατη επικοινωνία με τον προέδρο Παναγιώτη Κολοκοτρώνη, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας!
Την ώρα που κάποιοι θεωρούν δεδομένη την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακόμα χειρότερα, κάποιοι άλλοι μας την παρουσιάζουν ως μοναδική σωτηρία, αυτή η επιστολή έρχεται να μας υπενθυμίσει και να μας προτρέψει να μην σταματήσουμε τους αγώνες, αλλά αντιθέτως να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των νεοφιλελεύθερων τακτικών!

Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον, το οποίο διαπιστώσαμε και από κοντά στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε μέλη του σωματείου μας με την ηγεσία του ETF και με εκπροσώπους άλλων σωματείων που ανήκουν στις μεταφορές από όλη την Ευρώπη!

Σας παραθέτουμε το μεταφρασμένο κείμενο:

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
 

Το ETF έχει ενημερωθεί σχετικά με τις τρέχουσες δράσεις σας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων.
 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές δια της παρούσας επιστολής εκφράζει την αλληλεγγύη και την βαθιά υποστήριξη της για τον αγώνα σας στην Ελλάδα.

Καταλαβαίνουμε ότι η ιδιωτικοποίηση του φορέα εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η επερχόμενη μεταφορά του ελληνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πρόγραμμα του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων που θα δημιουργηθεί το Σεπτέμβριο του 2016, είναι μέρος των μέτρων που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να συμμορφωθεί με το μνημόνιο.

Η σημασία των κινητοποιήσεων που τίθενται σε εφαρμογή από τους Έλληνες σιδηροδρομικούς είναι πέρα ​​από την απλή υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους, και είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την πώληση των θεμελιωδών δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.
 

Για τους λόγους αυτούς η ETF επαναλαμβάνει και τονίζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της στον αγώνα σας και την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων σας, η οποία όχι μόνο θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και χειρότερες συνθήκες εργασίας, αλλά θα βλάψει περαιτέρω την ελληνική οικονομία.
 

Γνωρίζουμε ότι η ελληνική κοινωνία περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και αυτά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων θα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία της χώρας. Η δυναμική αλληλεγγύη μας πηγαίνει προς τους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας τους και τα δικαιώματά τους από την επιθετικότητα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Με αλληλεγγύη,
 

                    Eduardo Chagas                                                     Sabine Trier

                 Γενικός γραμματέας                                  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας


Και το πρωτότυπο κείμενο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου