Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση από την Τοπική Γραμματεία Α.Ι.Ρ με θέμα τις αμαξοστοιχίες 600/601



ΠΡΟΣ
ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ                                          ΘΕΜΑ: Κατάσταση στην
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 , ΑΘΗΝΑ                                             ΑΜΑΞ 600                              

Αγαπητοί συνάδελφοι,
οι συνθήκες στην αμαξοστοιχία 600 είχαν  βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα έπειτα από τις παρεμβάσεις σας ως Σωματείο προς την διεύθυνση, γεγονός που είχε διαπιστωθεί από το σύνολο των συναδέλφων. Όμως όπως θα γνωρίζετε, εδώ και αρκετές ημέρες η κατάσταση είναι και πάλι τραγική τόσο από πλευράς ασφάλειας επιβατών και προσωπικού όσο και από πλευράς παροχής υπηρεσιών προς τους επιβάτες. Εκατοντάδες πρόσφυγες-μετανάστες επιβιβάζονται κάθε βράδυ χωρίς να έχουν θέσεις στην αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα βαγόνια. Ειδικότερα σύμφωνα με αναφορές συναδέλφων, στα τελευταία βαγόνια που συνήθως είναι τύπου πλευρικού διαδρόμου, είναι αδύνατον να διέλθει κανείς για οποιονδήποτε λόγο, όχι μόνο λόγω της πληθώρας των επιπλέον επιβατών αλλά και λόγω των ογκωδών αντικειμένων που κλείνουν κάθε σπιθαμή του διαδρόμου. Δεν θέλουμε φυσικά καν  να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί στην απευκταία περίπτωση κίνδυνου από έκτακτο συμβάν. Πρόβλημα επίσης υπάρχει και στον ΣΣ Τιθορέας λόγω του γνωστού θέματος με την αποβάθρα, το οποίο και ορθά έχετε αναδείξει ως Σωματείο. Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε προς εσάς τα εξής:

1)Μόνιμη επάνδρωση με τουλάχιστον 3 άτομα από το προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών.

2)Υλοποίηση από πλευράς των διευθύνσεων της εταιρείας των δεσμεύσεων που δόθηκαν στην από κοινού συνάντησή μας τον Οκτώβριο του 2015 για κλείσιμο των εισόδων του ΣΣ Αθηνών και ταυτόχρονη τοποθέτηση ελέγχου εισιτηρίων. 

3)Αντικατασταση των οχημάτων πλευρικού διαδρόμου με τα κλασικά 80 θέσεων για καλύτερο έλεγχο από το προσωπικό.

4)Μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης που θα δρα αποτρεπτικά αλλά και υποστηρικτικά σε περιστατικά που τυχόν λαμβάνουν χώρα.

Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Για την τοπική Γραμματεία  Α.Ι.Ρ

  Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας
       ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου