Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 67

Ασφαλιστικό:Ποιες κατηγορίες εργαζομένων βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 67 Ποιοι προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» την έξοδο πριν από το νέο Ασφαλιστικό
 

Πέντε κατηγορίες εργαζομένων έχουν τη δυνατότητα να βγουν σε σύνταξη πριν συμπληρώσουν τα 67 τους χρόνια και κυρίως πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτούς με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και για υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ-τράπεζες και Δημόσιο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" που δημοσιεύσει σήμετα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν να προλάβουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό και να κλειδώσουν κυρίως την πλήρη σύνταξη, χωρίς να παγιδευτούν στο 67ο έτος.

Υπάρχουν 4+1 κατηγορίες που μπορούν να αποφύγουν τα 67:

1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου