Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ

 


 

AΘΗΝΑ, 10.07.2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο μηχανοδηγό και Πρόεδρο της Π.Ε.Π.Ε και καταγγέλλουμε την τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο εξαπολύει απροκάλυπτες προσωπικές επιθέσεις έναντι του συναδέλφου, καλώντας τη Hellenic Train να τον τιμωρήσει παραδειγματικά για το λάθος του, τη στιγμή που η εταιρεία είχε ήδη «πράξει τα δέοντα»!

Είναι πασιφανές ότι το Υπουργείο επιδιώκει να αφανιστεί  επαγγελματικά ο πρόεδρος των μηχανοδηγών για την προσπάθεια του να επισημαίνει καθημερινά ζητήματα ασφαλείας που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Ο Στόχος τους ξεκάθαρα είναι ένας! Από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του αφηγήματος του «ανθρώπινου λάθους»!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. 

Η προσπάθεια εκφοβισμού των σωματείων που για χρόνια καταδείκνυαν καθημερινά την απαράδεκτη κατάσταση του σιδηροδρόμου, αποδίδοντας ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους, δεν θα σταματήσει τον αγώνα μας για έναν ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται, θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ασφάλεια στις μεταφορές και στην εργασία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο Σωματείο της Π.Ε.Π.Ε και καταγγέλλουμε κάθε κίνηση ακραίου αυταρχισμού από όπου κι αν προέρχεται.

 

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

                                                         


                                          

   ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ:3412

                                                                                                                         ΑΘΗΝΑ:09.07.2024

 

 

  Προς: Τεχνική Διεύθυνση

  Κοιν: Γραφείο Διευθ. Συμβούλου Hellenic Train

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον ακρωτηριασμό που συνέβη σε συνάδελφο τεχνίτη εν ώρα εργασίας, στις εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου στο Ρέντη.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, αναφορικά με τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι μας και την υποστελέχωση της τεχνικής βάσης η αμέλεια και η αδιαφορία σας για τόσο κρίσιμα ζητήματα οδήγησαν σε νέο εργατικό ατύχημα.

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι τεχνίτες, χωρίς καν να είναι ασφαλισμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθημερινά υποχρεώνονται κατά τη βάρδια τους να εκτελούν και αρμοδιότητες πέραν της ειδικότητας τους, εφαρμόζοντας διαδικασίες συντήρησης που ανήκουν σε άλλον αιώνα, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ζητάμε άμεσα την αναβάθμιση των υπηρεσιών συντήρησης του τροχαίου υλικού και την ανακαίνιση των χώρων εργασίας όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επειδή το σωματείο μας έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα επανειλημμένες φορές και η υπομονή μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητό, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                       ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ