Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

AITHMA ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 


Αθήνα, 05 Απριλίου 2024

Αριθμ. Πρωτ.:3406

Προς:  -Την Διεύθυνση Λειτουργίας

                                                                                                                  - Τον Διεύθυνση Ασφαλείας

 

Θέμα: Περιστατικά βίας / Αστυνομική Παρουσία

 

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την δυσαρέσκεια μας για τις επιθέσεις τις οποίες δέχεται το Προσωπικό Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών, τόσο εντός των συρμών, όσο και στις αποβάθρες των σταθμών, κατά την διάρκεια διεξαγωγής Στατικών Ελέγχων, στα ανά καιρούς επιλεγμένα σημεία. Δυστυχώς, μερίδα του παραβατικού κοινού που αρνείται να συμμορφωθεί με την καταβολή κομίστρου, δεν διστάζει να ασκήσει λεκτική ή ακόμα και σωματική βία απέναντι στο Προσωπικό, αλλά και σε τυχόν επιβάτες που θα επιχειρήσουν να ενισχύσουν την στάση του Προσωπικού.

Επισημαίνεται ότι πολλά από τα παραπάνω περιστατικά, βιντεοσκοπούνται από κινητά τηλέφωνα και κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυσφημίζοντας τη δημόσια εικόνα της εταιρείας, ειδικότερα όταν τίθενται θέματα προστασίας και ασφάλειας επιβατών και Προσωπικού, κατά την μεταφορά.

Για τους λόγους αυτούς επαναφέρουμε την επιτακτική ανάγκη διεκδίκησης Συμβάσης Μνημονίου με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να υπάρχει φυσική παρουσία των Αστυνομικών Αρχών σε αποβάθρες κεντρικών σταθμών, ώστε να παρεχεται άμεση βοήθεια όπου αυτή είναι αναγκαία, όπως και συμφωνία για άμεση προσέλευση αυτών στο σημείο, σε περίπτωση κλήσης από το Προσωπικό των Αμαξοστοιχιών.

Επιπλέον, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση ΟΛΩΝ των αμαξοστοιχιών με τουλάχιστον ΔΥΟ εργαζομένους από το Προσωπικό Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς κα την κατάθεση σχετικών αναφορών από το Προσωπικό του Κλάδου προς την εταιρεία που αποτελεί συχνό φαινόμενο, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες περί σύναψης συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία με ταυτόχρονη ενημέρωση μας.

 

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                            ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου