Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

                                        

      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, όπως κάθε χρόνο το Σωματείο μας συμμετέχει στην απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Πρωτομαγιά 1886… Μια μέρα επανάστασης. Μια μέρα που οι εργάτες φτιάχνουν τους δικούς τους νόμους κι έχουν τη δύναμη να τους εφαρμόζουν. Μια μέρα ενάντια στην καταπίεση και την τυραννία… Η τυραννία όμως κατάφερε να νικήσει, η απεργία πνίγηκε στο αίμα, οι υποκινητές της εξέγερσης, συλλαμβάνονται. Όσα ακολούθησαν από τον αιματοβαμμένο αγώνα των εργατών του Σικάγο έγιναν το κορυφαίο ορόσημο για το εργατικό κίνημα που πλέον αποτελεί ημέρα μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων.

Αυτή τη χρονιά η γιορτή της πρωτομαγιάς μας βρίσκει εν μέσω πανδημίας και αποκτά άλλο νόημα. Οι εργαζόμενοι είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων.
Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογικότητα, διεκδικούμε την προστασία όλων των εργατικών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης. Ο αγώνας για τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την διαρκή βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων είναι ο αυτονόητος σκοπός όλου του εργασιακού κόσμου.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου